body•LIFE: Innovatie Award 2018Metabolic Fit - eGym

Metabolic Fit: het nieuwe eGym digitale krachttrainingsprogramma voor regulatie van de bloedsuikerspiegel.

Dit nieuwe programma is speciaal gericht op verbetering van de gezondheid van o.a. type 2 diabetespatiënten. Metabolic Fit laat sporters veilig en verantwoord trainen met relatief weinig gewicht, een lange belastingstijd en veel herhalingen.

Het trainingsprogramma Metabolic Fit is gebaseerd en ontwikkeld naar aanleiding van de resultaten van de eGym diabetesstudie. Een programma waarbij gedurende 18 trainingssessies het krachtuithoudingsvermogen geleidelijk toeneemt en de 6 laatste trainingssessies zijn bedoeld voor spieropbouw en behoud.

Metabolic Fit is een wetenschappelijk onderbouwd & effectieftrainingsprogramma dat de bloedsuikerspiegel op langetermijn verlaagt en de gezondheid in het algemeen verbetert.

In Nederland hebben maar liefst 1,2 miljoen mensen diabetes. 9 op de 10 mensen met diabetes hebben diabetes type 2, 166 Nederlanders per dag krijgen te horen dat ze diabetes hebben. 
Dit zijn schrikbarende cijfers zeker als je weet dat de kans op dit type diabetes vergroot wordt door onder andere weinig lichaamsbeweging, overgewicht en ongezond eten. Zaken die (toekomstige) diabetespatiënten dus zelf kunnen beïnvloeden. 

Fitnessclubs en ook fysiotherapiepraktijken zijn vanzelfsprekend bijzonder geschikt deze doelgroep te begeleiden naar een gezondere leefstijl. Doordat gebruikers (en begeleiders) inzicht hebben in hun vooruitgang, blijven ze gemotiveerd, wat de resultaten natuurlijk alleen maar ten goede komt. 
STEM

Het stemmen is afgelopen voor deze award


Dank u wel voor uw interesse
Metabolic Fit Trainingsprogramma - eGym 86036  Metabolic Fit Trainingsprogramma - eGym 86035  
Vind je dat Metabolic Fit Trainingsprogramma - eGym moet winnen? Klik hier om te stemmen.