body•LIFE: Innovatie Award 2018HALO Fitness Cloud

HALO Fitness Cloud koppelt alles op één digitaal platform

De digitaliseringsslag slaat ook volop toe in de fitnesswereld. Met de Halo Fitness Cloud brengt Life Fitness de connectiviteit en technologie die we kennen van onze smartphones de fitness-sector in. De Halo Fitness Cloud is dé plek waar het vanaf nu allemaal gebeurt. Het opent zowel voor de sporter als de fitnesondernemer veel nieuwe deuren!

Als fitnessondernemer kun je nu vanuit de cloud efficiënt de dagelijkse gang van zaken in de onderneming managen. Het vergroot de betrokkenheid en positieve trainingsbeleving van de leden. En het versterkt de inzet van ledendata in de fitnessomgeving én daarbuiten. Er is een open koppeling met méér dan honderd apps, zoals Strava en Runkeeper.

Het unieke aan dit online platform is dat het alles binnen de sportschool en daarbuiten met elkaar verbindt in de cloud. Via het online platform worden de leden persoonlijk begeleid in hun eigen fitness journey. Via de bijhorende app ontvangen zij gepersonaliseerde tips, trainingsschema’s en adviezen. Ook kunnen ze eenvoudig trainingen inplannen en communiceren met de trainer.

Voor ondernemers heeft de Halo Fitness Cloud nog veel meer in petto. Afhankelijk van welk plan (module) ze kiezen, maken ze grote stappen in hun bedrijfsvoering, ledenmarketing, datagebruik én ledenbehoud. 

Digitale oplossingen voor de fitnessondernemer
Opvallend aan HALO Fitness Cloud is dat de software oplossingsgericht werkt, afhankelijk van je ondernemerswensen. Door middel van verschillende plannen pas je de Halo Fitness Cloud aan je eigen onderneming aan. 

Er is een standaardplan dat is uit te bouwen met verschillende modules. De basis is het ‘standard plan’. Dat heeft betrekking op verschillende bedrijfsonderdelen: je Life Fitness-apparatuur digitaal volgen, het vertelt hoe intensief de apparatuur wordt gebruikt; ideaal voor onderhoud. En als laatste geeft het je eigen medewerkers interessante inzichten.

Met de aanvullende modules gaat het echt interessant worden, de leden krijgen toegang tot de op maat te ‘branden’ app. Met de app kunnen zij direct communiceren met de sportschool en de trainer. 

Het tweede plan heet ‘core plan’. Hiermee krijg je inzicht in de gebruiksdata van leden. Zo weet je welke leden volop bij je sporten en wie minder. Hier kun je dan actief (marketing)actie op ondernemen.

Met het ‘train plan’ breng je de digitale mogelijkheden naar een nieuw niveau. Van het opstellen van de lesroosters tot het aanbieden van trainingen aan individuele leden, het gaat nu allemaal via de app. 

Het meest uitgebreid is het ‘engage plan’, waarmee je direct gerichte marketing toepast vanuit de software, bijvoorbeeld via mailings. De juiste interpretatie van de ledendata is hierbij doorslaggevend.”

Voor het optimaal managen van je fitnessonderneming en om je leden ook buiten de sportschool te bereiken zijn er twee losse plans: de ‘retain’ en de ‘job tracker’. Daarnaast is het mogelijk om de digitale omgeving helemaal van jouw brand te voorzien. De mogelijkheden in het ‘retain plan’ zijn ongekend, waarbij de ledendata volop worden toegepast. Je weet precies welk lid waar in de sportschool sport. Door de koppeling met andere apps weet je ook waar de leden buiten de sportschool sporten. Bijvoorbeeld wanneer en waar ze buiten de club fietsen of hardlopen. Dit zie je overzichtelijk in een heatmap. Hier kun je dan gericht actie op ondernemen. 

De ‘job tracker’ is een plan voor de bedrijfsmatige kant van de fitnessonderneming. Het managet het onderhoudsprogramma, verdeelt taken over het personeel en werkt als personeelsplanningstool. Allemaal aangestuurd vanuit de data-informatie.

De mogelijkheden met de Halo Fitness Cloud lijken eindeloos. Zeker omdat het digitale platformsteeds verder wordt uitgebouwd. Gekoppeld aan de software levert Life Fitness een goed ondersteuningspakket, waarmee iedere ondernemer de unieke voordelen van de software zijn fitnessonderneming binnenhaalt.
STEM

Het stemmen is afgelopen voor deze award


Dank u wel voor uw interesse
HALO Fitness Cloud 86057  HALO Fitness Cloud 86045  HALO Fitness Cloud 86044  HALO Fitness Cloud 86043  
Vind je dat HALO Fitness Cloud moet winnen? Klik hier om te stemmen.