body•LIFE: Innovatie Award 2018

Gymeyes winnaar BodyLIFE Innovatie Award 2018

Afgelopen zondagavond 3 juni ontving Gymeyes in een volgepakt award show theater in Evenementhal Gorinchem uit handen van juryvoorzitters Debbie Koekkoek en Renata Jarz de bodyLIFE Innovatie Award 2018. Hiermee volgt Gymeyes, TRIBE Team Training op als het meest vernieuwende product in de fitnessbranche van afgelopen jaar.  De tweede plaats was voor SUPP24 en de top 3 werd gecompleteerd door de S-Force Performance Trainer van Matrix Fitness. 

De uitreiking van de bodyLIFE Innovatie Award was onderdeel van de Dutch Fitness Awards, waarbij tevens de winnaars van de Fitnessclub van het Jaar en Personal Trainer van het Jaar zijn verkozen. Voorafgaand aan de award show kon iedereen op de foto met Katja Schuurman. Zij maakte tijdens de Award Show ook de landelijke publiekswinnaar bij de Fitnessclubs bekend. Miss Nederland Nicky Opheij en de missen die in de race zijn om haar op te volgen reikten awards uit op het podium. Ook waren zij bij de afterparty op de dansvloer te vinden.

Zangeres Maan gaf tijdens de Award Show een weergaloos optreden. En Valerio Zeno trad bij de afterparty op als DJ Phalerieau, samen met MC Aleinde Lon. De avond werd gepresenteerd door Kim Kötter. 

Video impressie uitreiking bodyLIFE Innovatie AwardWat is het meest vernieuwende product, programma of concept in de fitnessbranche van 2018? Deze vraag staat centraal bij de BodyLIFE Innovatie Award. Zowel het publiek als de vijfkoppige vakjury heeft zich afgelopen maand over tien veelbelovende fitnessinnovaties gebogen. Met Gymeyes is er een méér dan terechte winnaar uitgekomen! Na drie succesvolle uitreikingen, zijn er voor de 2018 editie weer interessante concepten en producten gepitcht. Tien innovaties die allemaal de award verdienen. Want de BodyLIFE Innovatie Award is een aanmoedigingsprijs voor het beste product of concept dat het afgelopen jaar op de Nederlandse en/of Vlaamse markt is geïntroduceerd. 

Tien kanshebbers
Het publiek en de vakjury bepalen samen de winnaar. Het publiek heeft uitgebreid via de website gestemd en daarmee samen met de vakjury de winnaar bepaald. De stem van het publiek telt 25 procent mee en die van de vakjury voor 75 procent. De tien kanshebbers hebben zich na de publieksronde met een vijfminuten pitch gepresenteerd aan de vakjury. De tien genomineerden zijn:

1. Gymeyes
2. SUPP24
3. S-Force Performance Trainer
4. eGym Metabolic fit
5. Les Mills BARRE
6. SensoPro Trainer
7. Aqua’Tacoyo
8. HALO Fitness Cloud
9. JustfitPro
10. FitParck

Het juryrapport
De vakjury kwam unaniem tot de winnaar: Gymeyes. Deze Amsterdamse start-up wordt door de jonge ambitieuze ondernemer Mitchell Warmerdam tot een waar succes gemaakt. Binnen een jaar weten ze met hun innovatieve concept van video-analyse Nederland, Europa en de rest van de wereld te veroveren.

De vakjury waardeert het zeer dat deze start-up met een zelf ontwikkeld systeem in raptempo de fitnessmarkt bestormt en direct toegevoegde waarde biedt voor de sporter en de fitnessondernemer. Het is het eerste systeem waarmee sporters met één druk op de knop hun oefening vanuit verschillende hoeken kunnen filmen en analyseren. Met de overkoepelende app kun je direct feedback aan je trainer vragen. Hierdoor is het ideaal om de vooruitgang van de leden te volgen en ze zo extra te motiveren.

Het innovatieve karakter zag de vakjury ook terug in nummer twee Supp24 en bij nummer drie, de S-force performance trainer van Matrix. SUPP24 is een veel belovende innovatie op het gebied van sportvoeding. Waarbij het vooral draait om gemak. Ze bieden een interessante heren- en dameslijn aan, en centra zonder horecagelegenheid kunnen een vending machine plaatsen. Bij de S-Force vindt de jury vooral de unieke trainingscombinatie van sprint, kracht en snelheid op één toestel interessant. Hiermee spelen ze actief in de trend van HIIT-training.

De top drie uitgelicht 
Gymeyes is het eerste systeem waarmee sporters hun oefeningen met één druk op de knop vanuit verschillende hoeken kunnen filmen en analyseren. Ze installeren meerdere actiecamera’s en een iPad in de beste sportscholen, zodat mensen beter kunnen bewegen en trainers kunnen monitoren of de leden vooruitgang boeken.

SUPP24 introduceert de grootste innovatie op het gebied van sportvoeding. Geen gedoe meer met poeders, grote potten of stinkende shakebekers, maar handige 60ml shots met een perfect uitgebalanceerde dosering, eenvoudig in gebruik en effectief in resultaat. Onze producten bieden alles wat je nodig hebt en dat met maar één slok. 

S-Force Performance Trainer van Matrix Fitness is hét toestel voor een zeer intensieve work-out tothe max. De S-Force combineert een uniek ontworpen cyclische sprintbeweging, door het aannemen van twee actieve posities om te trainen en een magnetische weerstand om snelheid en kracht op te bouwen. Hierdoor biedt de S-Force de sporter een volledige work-out. Het toestel is de nieuwe, ultieme HIIT-uitdaging maar kan ook worden ingezet om specifieke snelheids- en krachtdoelen te realiseren. 

Samenstelling Jury
De vakjury van de BodyLIFE innovatie Award editie 2018 bestond uit vijf toppers uit de fitnessbranche. Namelijk: 

  • Debbie Koekkoek: productmanager Sport bij SportCity&FitForFree
  • Renata Jarz: directrice van House of Workouts en Active Ladies
  • John van Heel: EFAA, Nieuwe Gezondheid, Nirvana Fitness en Life Style Vitae in Weert
  • Jaap Bijsterbosch: ViPR Benelux, TRIBE Team Training en eigenaar van Leef & Beweeg Personal Training & Vitaliteitsstudio
  • Thomas Verheij: Formupgrade, Xfittt, NextGym en bestuurslid NL-Actief
     
Foto impressie uitreiking bodyLIFE Innovatie Award en dutch Fitness Awards

Voor alle foto's van de avond klik hier 

Fotografie: Erik Peek Fotografie

  
  
 

Welkom op de website van de bodyLIFE Innovatie Award 2018. Na drie succesvolle voorgaande edities, gaan we ook dit jaar weer op zoek naar het meest vernieuwende product/programma/concept in de fitnessbranche van het afgelopen jaar. Hieronder tref je een korte toelichting op de bodyLIFE Innovatie Award. Vervolgens presenteren we de genomineerden voor de editie van 2018.

Je kunt tot en met vrijdag 25 mei je stem uit brengen op jouw favoriet.


bodyLIFE is al 30 jaar (sedert 1988) het toonaangevende vakblad voor de fitnessbranche in Europa. Inmiddels verschijnt bodyLIFE wereldwijd met, naast Nederland en Vlaanderen, ook uitgaven in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje, Polen en sinds 2014 in India en binnenkort zelfs ook in China.
In Duitsland zijn de bodyLIFE Awards al 15 jaar een begrip. Het werd dan ook hoog tijd dat dit initiatief ook in Nederland navolging ging krijgen. In 2015 beleefde de bodyLIFE Innovatie Award haar primeur in Nederland. Dit jaar beleven we al weer de vierde editie van de bodyLIFE Innovatie Award.

Winnaar bodyLIFE Award 2015: Pixformance
Winnaar bodyLIFE Award 2016: FunXtion Interactive
Winnaar bodyLIFE Award 2016: Tribe Team Training

Verloop van de bodyLIFE Innovatie Award 2018
  • Via deze website kan er door het publiek nog tot en met vrijdag 25 mei gestemd worden op de genomineerden voor 2018. Deze tref je onderstaand.
  • Daarnaast moeten alle genomineerden zich presenteren voor een vakjury. Hiervoor mogen zij in vijf minuten hun product/concept pitchen aan de vijfkoppige vakjury. Op basis van de stemmen van het publiek (1/4) en het oordeel van de jury (3/4) wordt de winnaar van de bodyLIFE Innovatie Award 2018 bepaald. Deze maken wij bekend op zondagavond 3 juni tijdens de uitreiking van de Dutch Fitness Awards (www.dutchfitnessawards.nl)
De vakjury van de bodyLIFE Innovatie Award 2018 bestaat dit jaar uit:
 
 
  Debbie Koekkoek - Productmanager Sport bij SportCity & FitForFree
  Renata Jarz - Directrice van House of Workouts en Active Ladies
  John van Heel - EFAA, Nieuwe Gezondheid, Nirvana Fitness en Life Style Vitae in Weert
  Jaap Bijsterbosch - ViPR Benelux, TRIBE Team Training en eigenaar van Leef & Beweeg Personal Training & Vitaliteitsstudio
  Thomas Verheij – Formupgrade, Xfittt, NextGym en bestuurslid NL-Actief


Award uitreiking
De prijsuitreiking van de bodyLIFE Innovatie Award vindt plaats op zondagavond 3 juni 2018 in het Award Show Theater in Gorinchem als onderdeel van de uitreiking van de Dutch Fitness Awards voor Fitnessclub van het Jaar en Personal Trainer van het jaar. Voor meer informatie over de Dutch Fitness Awards en de Award show van zondagavond 3 juni klik hier.


 

Breng hieronder jouw stem uit op de genomineerden voor de bodyLIFE Innovatie Award 2018

S-Force Performance Trainer

De S-Force Performance Trainer van Matrix Fitness; hét toestel voor een zeer intensieve (maar verantwoorde) work-out to the max. De S-Force combineert een uniek ontworpen cyclische sprintbeweging, door het aannemen van 2 actieve posities om te trainen en een magnetische weerstand om snelheid & kracht op te bouwen. Hierdoor biedt de S-Force de sporter een volledige work-out. Het toestel is de nieuwe, ultieme HIIT-uitdaging maar kan ook worden ingezet om specifieke snelheids- en krachtdoelen te realiseren. Met de S-Force wordt het - door Matrix ontwikkelde - Sprint8 intervalprogramma pas echt een challenge!
Lees meer
STEM

Het stemmen is afgelopen voor deze award


Dank u wel voor uw interesse

SUPP24

SUPP24 introduceert de grootste innovatie op het gebied van sportvoeding. Geen gedoe meer met poeders, grote potten of stinkende shakebekers, maar handige 60ml shots met een perfect uitgebalanceerde dosering, eenvoudig in gebruik en effectief in resultaat. Of je nu een extra boost nodig hebt voor de training of snel wil herstellen na de workout, onze producten bieden alles wat je nodig hebt en dat met maar 1 slok. That Easy!
Lees meer
STEM

Het stemmen is afgelopen voor deze award


Dank u wel voor uw interesse

FitParck

FitParck staat voor 'buitensporten bij jou in de buurt'.

Wind door je haren, tjilpende vogels. Je krijgt het er gratis bij als je met FitParck naar buiten gaat. Een grote groep sporters zoekt deze manier van sporten. Sport niet alleen gericht op prestaties en je helemaal in het zweet werken, maar juist ook sociaal contact en 'lekker actief zijn'. 
Lees meer
STEM

Het stemmen is afgelopen voor deze award


Dank u wel voor uw interesse

Metabolic Fit - eGym

Metabolic Fit: het nieuwe eGym digitale krachttrainingsprogramma voor regulatie van de bloedsuikerspiegel.

Dit nieuwe programma is speciaal gericht op verbetering van de gezondheid van o.a. type 2 diabetespatiënten. Metabolic Fit laat sporters veilig en verantwoord trainen met relatief weinig gewicht, een lange belastingstijd en veel herhalingen.
Lees meer
STEM

Het stemmen is afgelopen voor deze award


Dank u wel voor uw interesse

HALO Fitness Cloud

HALO Fitness Cloud koppelt alles op één digitaal platform

De digitaliseringsslag slaat ook volop toe in de fitnesswereld. Met de Halo Fitness Cloud brengt Life Fitness de connectiviteit en technologie die we kennen van onze smartphones de fitness-sector in. De Halo Fitness Cloud is dé plek waar het vanaf nu allemaal gebeurt. Het opent zowel voor de sporter als de fitnesondernemer veel nieuwe deuren!
Lees meer
STEM

Het stemmen is afgelopen voor deze award


Dank u wel voor uw interesse

Les Mills BARRE

Les Mills BARRE is de moderne versie van een klassieke balletles. Een krachtige workout van 30 of 45 minuten. Zonder de traditionele barre voor ondersteuning ligt de focus van de workout op de spieren die de kracht en het evenwicht van het lichaam ondersteunen.

It may look beautiful, but don’t underestimate the burn!
 
Lees meer
STEM

Het stemmen is afgelopen voor deze award


Dank u wel voor uw interesse

Aqua'Tacoyo

Aqua’Tacoyo is het ultieme groepsles programma voor jong en oud in het zwembad, om lichaam en geest in balans te brengen. Met dit programma zul je in staat zijn om op een resultaatgerichte wijze, middels een kalender en gratis ontspanningsoefeningen voor thuis, je gezondheid te monitoren en zo de principes van Aqua’Tacoyo niet alleen in het zwembad maar ook in het dagelijks leven te ervaren.
Lees meer
STEM

Het stemmen is afgelopen voor deze award


Dank u wel voor uw interesse

JustfitPro - Justfit NL

De JustfitPro is een EMS (electromyostimulation) concept waarmee je traint door middel van simpele bewegingen in combinatie met lage elektrische schokken.

Als je traint, zorgt ons lichaam er altijd voor dat we reserves behouden. Op deze manier kunnen we nooit echt met volle kracht trainen, zelfs als we dat willen. Justfit EMS stimuleert direct onze diepe spieren met lage elektrische impulsen en misleidt daarmee de natuurlijke reacties van ons lichaam en traint bijna 100% van onze spiermassa.
Lees meer
STEM

Het stemmen is afgelopen voor deze award


Dank u wel voor uw interesse

Gymeyes

Gymeyes is het eerste systeem waarmee sporters hun oefeningen met één druk op de knop vanuit verschillende hoeken kunnen filmen en analyseren. Wij installeren meerdere actiecamera’s en een iPad in de beste sportscholen, zodat mensen beter kunnen bewegen en trainers kunnen monitoren of de leden vooruitgang boeken.
 
Lees meer
STEM

Het stemmen is afgelopen voor deze award


Dank u wel voor uw interesse

SensoPro Trainer

De SensoPro combineert een unieke en efficiënte coördinatietraining met bijzondere accenten op uithouding, kracht en reactievermogen. De onstabiele beugels opgehangen in het “Swingboard” veroorzaken een kettingreactie aan musculaire en proprioceptieve activiteit bij iedere training. Ervaar dit sensationele “all-in-one” toestel waarbij efficiëntie, uitdaging en afwisseling met de nadruk op “Fun” gegarandeerd blijft. Met de SensoPro realiseer je een “total body workout” in slechts 20 minuutjes op 6m2 !
Lees meer
STEM

Het stemmen is afgelopen voor deze award


Dank u wel voor uw interesse