Home | Over de award | Vakjury | Contact | Voorgaande edities

body•LIFE: Innovatie Award 2019


Sony Advagym wint bodyLIFE Innovatie Award 2019!(fotograaf: Erik Peek)
 
Op Fitfair 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht heeft Sony Advagym vrijdag 22 november de bodyLIFE Innovatie Award 2019 gewonnen. Na de publieksronde verkoos een vakjury met John van Heel (EFAA), Debbie Koekkoek (Fit For Free), Jeroen Maas (Jeroen Maas Sports Company), Henk Jan Thoes (Basic Fit) en Peter van der Steege (Fitbrand) Sony Advagym na de pitches van de tien overgebleven kandidaten tot het meest innovatieve concept in de fitnessbranche in de Benelux van 2019.

Tien van de zestien inzendingen (voor innovatieve producten en concepten in de fitnessbranche) voor de bodyLIFE Innovatie Award mochten zich na de publieksronde, waarin het publiek al stemmen uitbracht, melden bij de area van fitness vakblad bodyLIFE op Fitfair 2019. 

PowerMama eindigde op de tweede plaats, FunXtion Experience Multiscreen Solution werd derde na het oordeel van de vakjury. Sony Advagym, voor wie de uit Zweden overgekomen Johannes Cavallin het woord nam voor de vakjury, trapte de pitchsessie af en bleek ook het meest overtuigende en inspirerende verhaal te hebben voorgedragen.Sony heeft met Advagym een concept ontwikkeld waarbij een gym binnen no-time gedigitaliseerd kan worden. Dat gebeurt aan de hand van sensoren op fitnessapparatuur. Sporters kunnen op die manier direct hun stats en progressie zien, als in een real time-tracksysteem. Ondernemers kunnen met de data inzien welke apparaten veel worden gebruikt en welke minder.

Dit jaar was alweer de vijfde editie van de BodyLIFE Innovatie Award. De voorgaande vier winnaars van de bodyLIFE Innovatie Award waren Gymeyes (2018), Tribe Team Training (2017), FunXtion Interactive (2016) en Pixformance (2015).

Bekijk hier het fotoalbum van de pitches voor de vakjury en de award uitreiking op facebook

 
 
 
 

Welkom op de website van de bodyLIFE Innovatie Award 2019. Na vier succesvolle voorgaande edities, gaan we ook dit jaar weer op zoek naar het meest vernieuwende product of concept in de fitnessbranche van het afgelopen jaar. 

De bodyLIFE Innovatie Award wordt uitgereikt voor het beste nieuwe product of concept in de fitnessbranche welke in het afgelopen jaar is geïntroduceerd in de Benelux.

Eerdere winnaars van de bodyLIFE Innovatie Award zijn: 

Dit zijn de tien fitness innovaties van 2019 volgens het publiek!

Voor de editie 2019 waren zestien producten en concepten genomineerd. De hele maand oktober kon het publiek - alle fitness professionals van Nederland - haar stem uitbrengen op hun favoriet. Na een spannende strijd is bekend welke 10 genomineerden het publiek heeft gekozen om door te gaan naar de vakjuryronde op 22 november.  

Einduitslag publieksronde bodyLIFE Innovatie Award 2019
 1. PowerMama
 2. iVentri
 3. Champ
 4. Jumping Fitness Kids
 5. Digital Boxing Trainers Assistant
 6. FitSnacks.TV
 7. Reflex-ON
 8. THP2 Afascan
 9. FunXtion Experience Multiscreen Solution
 10. Sony Advagym
 11. Infrared Fitness Cabin
 12. European Fitness Academy
 13. E-Cycling
 14. Body Bike Smart+ OceanIX
 15. Virtuagym Connect
 16. Magnum Glute Trainer

Vervolg bodyLIFE Innovatie Award
Nu het publiek haar mening heeft laten horen is het de beurt aan de vakjury. Op vrijdag 22 november zal de volledige top tien zich moeten presenteren aan de vakjury op de Fitfair. Hiervoor wordt een podium ingericht op de beursvloer, waardoor de pitches ook voor de bezoekers toegankelijk zijn. Aan het einde van de dag tussen 17:00 uur en 18:30 uur zal de uitreiking plaatsvinden van zowel de bodyLIFE Innovatie Award als de Dutch Fitness Awards. De locatie is area 18 op de beursvloer van de Fitfair. 

Leden vakjury
De vakjury voor de bodyLIFE Innovatie Award editie 2019 bestaat uit de volgende juryleden: 
 


Programma vrijdag 22 november
 • 11:00 uur: Welkom + start presentaties kandidaten 10 t/m 6 uit publieksronde voor vakjury (Area 18)
 • 12:15 uur: Pauze
 • 12:30 uur: Start presentaties kandidaten 5 t/m 1 uit publieksronde voor vakjury (Area 18)
 • 13:45 uur: Einde presentaties
 • 17:00 uur: Uitreiking bodyLIFE Innovatie Award 2019 (Area 18)
 • 18:30 uur: Einde 
Alle presentaties van de kandidaten voor de vakjury zijn toegankelijk voor bezoekers van Fitfair. De locatie is Area 18 op de beursvloer. 

Let op, De presentaties voor de vakjury tussen 11:00 uur en 14:00 uur zijn gratis toegankelijk. Om aanwezig te zijn bij de award uitreiking vanaf 17:00 uur, dien je in het bezit te zijn van een award ticket. Met een award ticket heb je zowel toegang tot Fitfair als de award uitreiking. Met alleen een ticket voor Fitfair heb je dus geen toegang tot de award uitreiking.Tickets voor de award uitreiking bestel je op www.dutchfitnessawards.nl.

 

 

Genomineerden bodyLIFE Innovatie Award 2019

European Fitness Academy: Evidence Based Marketing

European Fitness Academy is een alliantie van kwalitatieve fitnesscentra. Wij richten ons specifiek op de doelgroep van de fysiek inactieve bevolking.
Lees meer
STEM

Het stemmen is afgelopen voor deze award


Dank u wel voor uw interesse

FitSnacks.TV - een revolutionair on-demand video platform

FitSnacks.TV presenteert je een groot scala aan workoutvarianten en lifestyle tips in snackformaat. In te starten waar en wanneer het jou uitkomt. De perfecte ondersteuning om fit te worden én te blijven.
Lees meer
STEM

Het stemmen is afgelopen voor deze award


Dank u wel voor uw interesse

Infrared Fitness Cabin: Infrarood Fitness voor een gezond en vitaal lichaam

De FitnessCabin is een Infrarood-warmte-cabine waarin je een Total Body Workout kan uitvoeren middels oefeningen met enkelgewichten, dumbells en elastieken. Het biedt de mogelijkheid tot een complete fitnesstraining op 2 vierkante meter in 30 minuten.
 
Lees meer
STEM

Het stemmen is afgelopen voor deze award


Dank u wel voor uw interesse

Jumping Fitness Kids

Jumping Fitness Kids is een speciaal voor kinderen en jongeren ontwikkeld Jumping-programma. Kinderen en jongeren maken grote ontwikkelingsstappen, zijn erg leergierig en bewegen zich graag. Ze houden van nieuwe impulsen en creatieve bewegingslessen.
Lees meer
STEM

Het stemmen is afgelopen voor deze award


Dank u wel voor uw interesse

Sony Advagym: for a connected gym experience

Advagym is a solution from Sony that can digitalize a gym in just a few hours. With sensors attached to strength machines Advagym provides value through a real-time experience for gym members who can automatically track their strength training.
Lees meer
STEM

Het stemmen is afgelopen voor deze award


Dank u wel voor uw interesse

FunXtion Experience Multi-Screen Solution

De FunXtion Experience Multi-Screen Solution maakt het mogelijk om meerdere trainingen op verschillende schermen gelijktijdig te laten draaien. Hierbij wordt muziek en verlichting geïntegreerd, waardoor clubs en studio’s een geweldige immersive boutique experience kunnen creëren. 
Lees meer
STEM

Het stemmen is afgelopen voor deze award


Dank u wel voor uw interesse

Reflex-ON: The first Brain Training Station

Reflex-ON® is de eerste machine in de wereld die virtuele realiteit en hersenoefeningen combineert om te streven naar een verbetering in lichaam en hersen presataties. 
Lees meer
STEM

Het stemmen is afgelopen voor deze award


Dank u wel voor uw interesse

Champ, elke sport z├│ geboekt! Het grootste online boekingsplatform voor sport in Nederland

Champ is in maart 2019 gelanceerd als eerste, landelijk dekkende boekingsplatform voor alle sporten in Nederland. Het platform is ontwikkeld met de ambitie om het vinden, vergelijken en boeken van sport makkelijker dan ooit te maken. Van fitness tot judo en van yoga tot kickboksen; met bijna 2000 boekbare sportactiviteiten van 1.250 aanbieders is Champ uitgegroeid tot het grootste boekingsplatform voor sport in Nederland. 
Lees meer
STEM

Het stemmen is afgelopen voor deze award


Dank u wel voor uw interesse

Digital Boxing Trainers Assistant

Meten is weten. En weten is verbeteren. 

De Digital Boxing Trainers Assistant is een aan de wand bevestigd bokskussen uitgerust met sensoren, waardoor alle data van een bokstraining kunnen worden opgeslagen en weergegeven. 

 
Lees meer
STEM

Het stemmen is afgelopen voor deze award


Dank u wel voor uw interesse

Magnum Glute Trainer by Matrix Fitness

De Magnum Glute Trainer is een plate loaded krachttoestel waarmee je eenvoudig, veilig en effectief je glutes en hamstrings traint. 
Lees meer
STEM

Het stemmen is afgelopen voor deze award


Dank u wel voor uw interesse

THP2 AfaScan: Ontdek je echte fysieke conditie

AfaScan is het eerste geïntegreerde high-tech fitness beoordelingsplatform ter wereld. AfaScan meet explosiviteit, kracht, balans, flexibiliteit, behendigheid en uithoudingsvermogen. AfaScan stelt personal trainers, coaches en sporters in staat om fitnessniveaus te beoordelen als nooit tevoren.
Lees meer
STEM

Het stemmen is afgelopen voor deze award


Dank u wel voor uw interesse

iVentri: de intelligente workout voor je buik

iVentri zorgt voor een verbeterde doorbloeding op de buik tijdens een trainingssessie, waardoor buikvet veel efficiënter wordt aangepakt. Hiermee behalen bestaande klanten betere resultaten en worden nieuwe klanten aangetrokken om probleemzone nr.1 aan te pakken

iVentri is makkelijk te integreren in elk centrum en kan bevestigd worden op alle cardiotoestellen of mobiel worden gebruikt tijdens groepslessen.


 
Lees meer
STEM

Het stemmen is afgelopen voor deze award


Dank u wel voor uw interesse

PowerMama: trainen tijdens en na de zwangerschap

Het 8-weekse PowerMama® Programma van Core Academy is een volledig uitgewerkt trainingsprogramma voor vrouwen die zwanger zijn of terug komen na de bevalling. Tijdens de trainingen werken we aan een sterke core, het versterken van de grote spiergroepen en specifieke spiergroepen als de bekkenbodem. Dit alles door middel van functionele bewegingen.
Lees meer
STEM

Het stemmen is afgelopen voor deze award


Dank u wel voor uw interesse

E-Cycling: de nieuwe vorm van spinning met elektrostimulatie

De E-cycling trainingen genereren, 36000 micro contracties in 20 minuten op 9 spierzones. Dat zorgt ervoor dat een E-Cycling sessie extreem en meer effectief is dan een traditionele trainingsmethode
Lees meer
STEM

Het stemmen is afgelopen voor deze award


Dank u wel voor uw interesse

BODY BIKE SMART+ OceanIX: een wereldprimeur in de strijd tegen plasticvervuiling

Als reactie op de wereldwijde crisis van plasticvervuiling in de oceanen, lanceerde BODY BIKE® de eerste indoor cycling bike gemaakt van gerecycled plastic van commerciële visnetten. De OceanIX komt bewust in een onderscheidende kleur: oceaanblauw. 
Lees meer
STEM

Het stemmen is afgelopen voor deze award


Dank u wel voor uw interesse

Virtuagym Connect: de schakel tussen analoge machine en digitale voortgangsregistratie

Virtuagym Connect is een digitale gewichtspin die elke gewichtsmachine verbindt met Virtuagym Fitness app. De Connect pin is ontworpen om te werken met elk type gewichtsmachine. Je hebt dus geen high-tech digitale machines meer nodig. Je hebt alleen de pin nodig!
Lees meer
STEM

Het stemmen is afgelopen voor deze award


Dank u wel voor uw interesse